Världens lyxigaste flygplan

De allra flesta människorna har någon gång under sitt liv suttit i ett flygplan. Men hur många har satt sin fot på ett flygplan på över 450 kvadratmeter, som kostar flera miljarder och är lyxigare än lyxigast? En färd i ett lyxplan kan ju inte bli annat än roligt. Här har vi samlat några av de lyxigaste flygplanen som finns runt om i världen.

Greenpoint Technologies 747-8

Har du 5,2 miljarder kronor över är det kanske detta plan som du ska slå till på? Med denna saftiga prislapp kan man på detta plan ta del av ett flertal sovrum, ett enskilt kontor, ett stort konferensrum, en restaurang och till och med en relaxavdelning. Det är som ett flygande hotell och har alla nödvändigheter som behövs för att klara extremt långa flygresor.
Detta flygplan är byggt utav företaget Boeing men har inretts av Greenpoint Technologies, däremot är köparen av planet fortfarande anonym.

Airbus 380

Vill du resa med extra mycket lyx? Då är detta plan det perfekta för dig! Ethiad Airways har inrett deras flygplan Airbus 380 upp till hakan. Planen har två stycken våningar där dem lyxigaste platserna är på övervåningen, och resterande klasser (economy class och business class) finner vi på bottenvåningen.

Detta plan har så kallade sviter, som är för två stycken personer. Dessa sviter ligger på en yta på 12 kvadratmeter och tre stycken rum. Ett vardagsrum som flygbolaget beskriver fungerar som en liten biosalong samt som en matsal, ett sovrum för en god natts sömn och ett badrum som inte bara har en toalett utan även en dusch.

Inte nog med att det är en lyxig design och stora ytor, även personalen är lärd att behandla sina resenärer med högsta möjliga klass och service. All personalen på planet har gått en kurs på Londons Savoy hotel för att kunna erbjuda sina passagerare en upplevelse utöver det vanliga.
Priset? För en resa på cirka sju timmar ligger priset på runt 200 000 svenska kronor. Du kanske föredrar något billigare?

Boeing 757

Man får tycka vad man vill om Donald Trump – men om det är någonting som inte går att förneka så är det att hans flygplan är någonting utöver det vanliga!

Att Trump skulle flyga utan en lyxig säng finns inte på kartan, därför finns en stor dubbelsäng på plats inuti planet och dessutom ett flertal olika lounger där han kan slappna av, kolla på film genom en 52-tums tv eller mata sina guldfiskar.

Andra lyxiga detaljer som Trumps privatplan har är bälten som är prydda med 24-karats guld, bord i valnötsträ och ett badrum klätt i marmor. Känner du dig inspirerad? Enligt Daily Mail är det cirka 100 miljoner dollar som du behöver spara ihop för att kunna köpa dig ett liknande plan. Att åka med sådana här lyxiga plan är nog mångas dröm, tänk vad häftigt att kunna duscha och sova i en riktig säng samtidigt som du färdas flera tusen kilometer.