Så överlever du den långa flygresan

Har du en långflygning framför dig? Oroar du dig över att dö av tristess av alldeles för många timmar uppe i luften? Oroa dig inte! Här har du ett gäng fantastiska tips för att göra din långa flygresa så behaglig som möjlig.

Boka rätt plats

På de allra flesta planen kan man själv välja vart man ska sitta, ibland tillkommer en kostnad, vilket kan vara ett lysande tips för en lång flygresa. Ska man åka långt vill man gärna att sin plats ska vara så bekväm som möjligt! Vart just du ska sitta för bästa resultat är helt och hållet upp till dig!
Vill du kunna sova länge utan att bli väckt? Då är fönsterplatsen perfekt för dig! Är du och andra sidan en rastlös själ som gärna vill gå runt lite i planet är det platserna närmast gången som du ska fokusera på. Behöver du lite extra plats och benutrymme ska du sikta in dig på platserna vid någon utav planets nödutgångar.

Mat och dryck

Vi alla vet hur luften på ett plan är. Den är torrare än torrast. Denna torra luft leder till uttorkning och det är ofta det som är anledningen varför folk mår dåligt efter en flygning. Därför är det viktigt att dricka riktigt mycket under din resa! Ett tips är att ta med sig en tom vattenflaska in på planet och sedan är det bara att be flygvärdinnorna att fylla på den med vatten – både billigt och praktiskt!
På samma sätt som det är viktigt att dricka, är det även superviktigt att få i sig bra mat med mycket energi. På de flesta flygningar kan man förbeställa mat vilket är perfekt om man inte tål eller äter vissa specifika saker. Är man å andra sidan inget större fan av maten på ett flygplan kan man alltid ta med sig köpt mat från flygplatsen innan man går ombord på planet.

Underhållning

På de allra flesta plan finns numera tv-skärmar där man kan kolla på film och liknande. En lång flygning blir genast lite kortare när man kan kolla på några avsnitt av Friends eller på den senaste Pirates of caribbean filmen.
Andra aktiviteter som man kan underhålla sig med under planet är att läsa en bok, lyssna på musik eller podcasts, rita, sticka, spela kort eller någon annan aktivitet som fungerar när man sitter stilla!

Klä dig bekvämt

Vet du vad a och o är när man flyger? Kläderna! Att ha luftiga och sköna kläder är superviktigt. Har man ett par supertighta jeans kommer man aldrig få en bekväm flygning. Satsa istället på en avslappnad klädsel så som linnebyxor och olika lager av tröjor, så du kan sätta på och ta av dig kläder beroende på temperaturen.
Glöm inte att det är ofta väldigt kallt på plan – så ta med ett par varma strumpor och en tjock tröja, för att förhindra risken att frysa.