Så gör du för att bli uppgraderad på din resa

När du åker på flygresa spenderar du vanligtvis många timmar i luften, vilket efterhand kan kännas både långsamt och långtråkigt. För att göra din flygresa så smidig och bekväm som möjligt kan det därför vara rekommenderat att försöka uppgradera din flygresa till business class. Det kan kännas svårt att få en gratis uppgradering eftersom det är något de allra flesta passagerare strävar efter, men det finns en del knep du kan ta till för att lyckas med en bekvämare resa.

Se till att vara förberedd innan du flyger

Ett av de främsta tipsen för att bli uppgraderad till business class är att vara förberedd inför din flygresa. Du kan till exempel gå med i något av flygbolagens program där du kan samla poäng, vilka sedan kan användas till att uppgradera din resklass. Skulle flygbolaget dessutom ha överbokat och därmed måste välja att uppgradera en resenärs plats, får du som medlem förtur i kön. Du kan förbereda dig ytterligare genom att noggrant välja dina flygtider. När du väljer ett datum eller en tid som anses vara en aning obekväm har du mindre konkurrens om att bli uppgraderad.

Generellt sett är det bättre att resa ensam

Flyger du ensam har du vanligtvis större chanser till att få flyga business class, vilket beror på att det är enklare för flygpersonalen att flytta på en ensam resenär istället för en hel familj.

Du tjänar på att ha den rätta attityden

En faktor som kan påverka dina möjligheter att bli uppgraderad en resklass är din attityd, vilket både gäller den yttre och den inre. Att tänka på din klädsel kan faktiskt ha en betydande roll, därför bör du inte klä dig för avslappnat. Försök istället att ha en någorlunda elegant stil, då flygpersonalen med största sannolikhet väljer personen i skjorta framför personen i mjukisbyxor. Sedan gäller det att ha lite is i magen och inte be om en uppgradering direkt vid incheckningen. Det beror på att alla resenärer vill bli uppgraderade, så det lönar sig inte att be om det direkt. Istället rekommenderas du att vänta tills du kommer till gaten. Där kan du fråga om överbokningar eller liknande och tala om att du är intresserad av en uppgradering till business class. Det är personalen vid gaten som i slutändan bestämmer vem som får byta resklass, vilket gör att det kan vara värt att fråga då. Slutligen ökar du dina chanser att bli uppgraderad genom att vara ödmjuk och trevlig.

Njut sedan av lyxen med att flyga business class

Följer du nämnda tips ökar du dina chanser för att bli uppgraderad avsevärt. Så nästa gång du flyger vet du hur du ska gå tillväga för att lyckas färdas med extra lyx till din önskade destination. Du kommer garanterat att tacka dig själv när du avskilt njuter av ett glas champagne medan resten av passagerarna trängs bland trånga utrymmen och skrikande barn. Ha en trevlig resa till ditt drömresmål!