Här hittar du billiga flygresor på nätet

På nätet kryllar det av flygresor och det är inte alltid lätt att hitta det allra billigaste som finns, samtidigt vill du förmodligen ha en bra flygresa till ett rimligt pris där det inte är för många mellanlandningar och långa väntetider. Det finns olika sajter som kan hjälpa dig att hitta den bästa och billigaste flygresan. Här har vi samlat några tips för hur du kan komma iväg på din resa – till lägsta möjliga pris.

Hemsidor som jämför flygresor

Det finns ett helt hav av hemsidor på internet som jämför priserna på olika flygresor.

– Momondo

På Momondo finner du flera miljoner priser (i nutid) på allt från flyg och hotell till hyrbilar. De visar endast de senaste erbjudandena – allt är helt enkelt väldigt aktuellt! Andra bra saker med Momondo är att du är anonym och inga priser påverkas av dina sökningar. Dessutom är det ju helt gratis vilket aldrig är fel!

– Flygresor.se

Flygresor.se har en heltäckande tjänst där de hjälper dig att jämföra flygpriser från 30 stycken olika flygbolag. Du väljer själv hur du vill filtrera resorna som dyker upp och detta gör det enkelt om du vill ha det billigt – då väljer du bara att sortera efter pris.

– Skyscanner

Vad sägs om en oberoende sökmotor som hittar de bästa flygbiljetterna till just dig? Det låter inte helt fel, eller hur? Det är här Skycanner kommer in. De sorterar snabbt ut de billigaste flygbiljetterna för att du ska kunna komma iväg så billigt som möjligt.

4 tips för att komma billigt undan

– Att ändra datum är ett enkelt knep för att enkelt få ner kostnaderna. Genom att exempelvis åka iväg på en onsdag, istället för en måndag (då de allra flesta flyger – därav dyrare kostnader), kan du spara flera tusentals kronor.

– Akta dig för högsäsongen! Under julen och barnens ledigheter är priserna hos flygbolagen oftast mycket högre. Ibland måste man välja högsäsongen men är det möjligt? Välj bort den! Du kan komma ner i pris riktigt mycket genom att vänta några veckor och åka lite senare än du först tänkt.

– Kolla på andra flygplatser! Oftast i lite större städer finns det inte bara en flygplats i närheten utan de närliggande städerna och orterna har även dem egna flygplatser. Bor du till exempel i Stockholm kanske inte Arlanda är det enda alternativet för dig? Det finns ju faktiskt andra flygplatser i närheten, som Skavsta och Bromma till exempel. Genom att kolla flyg därifrån kan du jämföra priserna och sedan välja flygplatsen vars biljetter är billigast.

– Strunta i tur- och returbiljetten! Ofta kan du komma ner i pris om du köper enkelbiljetter dit och tillbaka från olika flygbolag, istället för att köpa tur- och returbiljett från samma!