Det här är världens bästa flygplatser

Det kan skilja oerhört mycket mellan flygplatser i olika städer och länder, där vissa utmärker sig mer än andra och visar upp en högre standard. Faktorer som tas hänsyn till när en flygplats bedöms är bland annat hur nära centrum den befinner sig, hur många avgångar som finns och hur den är utformad estetiskt. Andra viktiga saker att ta hänsyn till är utbudet av mat, shopping och övrig service. Nedan listas årets fem bäst rankade flygplatser i kronologisk ordning.

Singapore Changi Airport i Singapore

Flygplatsen Changi Airport i Singapore har flera år i rad blivit utsedd till världens bästa flygplats av företaget Skytrax, som grundar placeringen på mängder av resenärers omdömen från enkäter. Flygplatsen representeras av över 100 olika flygbolag som flyger till 90 olika länder världen över. Förutom att ha ett brett utbud av avgående flyg, utmärker sig Changi Airport även tack vare de många saker som finns att göra på flygplatsen. Där kan du hitta alla typer av restauranger, mängder av shopping och annan underhållning, samtidigt som du har flera förbindelser till centrum. Det är mycket förståeligt varför Singapore återigen hamnar på första plats.

Tokyo International Airport i Japan

Andra platsen går till Tokyos internationella flygplats i Japan, som även den är en väldigt stor flygplats bestående av både nytta och nöje. Det finns flera olika förbindelser att välja på från flygplatsen in till centrala Tokyo, samtidigt som du har mängder av avgående flyg till nästan alla kontinenter – hela tiden.

Incheon International Airport i Sydkorea

Sydkorea kammar hem platsen som världens tredje bästa flygplats och representeras av över 90 olika flygbolag. Det som särskilt utmärker Incheon är all underhållning som finns att välja på, som till exempel att gå på casino, teater eller restauranger. När du är färdig kan du förflytta dig till spat, skridskobanan eller golfanläggningen. Ja, listan kan göras lång, vilket är anledningen till att du aldrig får en tråkig stund på Incheon International Airport i Sydkorea.

Munich Airport i Tyskland

Den enda europeiska flygplatsen som finns med på listan är Munich Airport i Tyskland, som hamnar på en välförtjänt fjärde plats. Flygplatsen är generös med att erbjuda flyg till olika destinationer, samtidigt som det är lätt att både ta sig till och från flygplatsen. Gratis internet erbjuds till alla på flygplatsen i kombination av mängder av restauranger och affärer att shoppa i. Du hittar ett antal exklusiva butiker så varför inte unna dig något extra fint medan du väntar på att gå på planet.

Hong Kong International Airport, Hongkong

På femte plats kommer Hong Kong International Airport, som även är Asiens tredje mest trafikerade flygplats och som innehåller precis allt en resenär kan tänkas behöva. Förutom flera alternativ till mat och dryck, har du i Hongkong även tillgång till shopping, internet, lekavdelningar och mycket, mycket mer. Få en underhållande stund medan du väntar på att gå på planet, här kan du fördriva flera timmar om det skulle vara så.